Den første værktøjskasse

Hvis man står i den situation, at man skal til at anskaffe sig sit første værktøj, kan det være rart at få lidt hjælp på vejen. Det kan være i form af råd fra en guide som denne, eller konkret værktøj man arver fra venner eller familie. Mange byggemarkeder sælger værktøjssortimenter eller fyldte værktøjskasser, men fælles for disse er at prisen er god og kvaliteten lav, eller vice versa. Derudover ender man ofte med at få købt meget udstyr, som man slet ikke har behov for.

I vores guide har vi delt værktøjet op i forskellige fagområder, så du nemt kan se hvilket udstyr du skal bruge til dit behov. Klik på titlerne nedenfor, for at hoppe til de forskellige fagområder.

Udstyr alle bør have

Hvis man søger på “værktøjskasse tegning” på Google, så kommer der tegninger af værktøjskasser fyldt udstyr såsom en hammer, en svensknøgle, en tang, en skruetrækker og en sav. Alle disse ting er gode at have, men i oversigten nedenfor, har vi prøvet at skære helt ind til benet.

Navn Pris Køb her
Skruemaskine på batteri (18 / 20V) 300 – 500 kr. Brugt
Skruetrækkersæt – lige, kryds, torx 150 – 200 kr. Link
Unbracosæt 50 – 100 kr. Link
Svensknøgle / fastnøgler Ca. 50 kr. Link
Bitssæt 50 – 100 kr. Link
Bor – træ, metal, sten 100 – 300 kr. Link
Hammer Ca. 50 kr. Link
Tangsæt – kombination, spids, bid Ca. 150 kr. Link

Bemærkninger: Køb en bore/skruemaskine fra et kendt mærke. Billige bor er ofte engangsbor. Vi anbefaler derfor at man køber nogle dyrere bor, som f.eks. Bosch “grå” eller “blå”-serie. Det meste kan købes i et byggemarked, links er blot som eksempel.

Reparations.Konsortiet